söndag 6 april 2008

Chateau Noaillac 2000

Två kära återseenden är på programmet ikväll! Dels gamla barndomsvänner och dels en väl beprövad Bordeaux, Chateau Noaillac 2000 (SB 3359). Detta vin har provats av flera bloggare innan mej - och jag tror det var Finare Vinare som först hittade denna lilla pärla på magnumflaska. Vi provade den senast i februari och då tyckte vi den var enastående charmig för sitt pris. Magnumbuteljen i sej är ganska mycket party. Jämför det med att ställa fram en BiB...

Kvällens gäster brukar hålla sej på andra sidan ekvatorn vid sina vininköp - och det skall bli spännande att se vad de tycker om en drickmogen Bordeaux. Det visar sej vara inga problem alls - de smackar mycket belåtet och frågar ut mej om flaskan. Den levererar precis som förra gången. Saltlakrits, mogna frukter och en fin mognadston! Hade det varit en WS note hade det stått consistent notes - tasted twice - 88 points. Man blir ju lite nöjd - en mogen Bordeaux går ju hem överallt (precis som jag hoppades).


Maten blir rejält försenad och vi sitter och dricker vinet rätt upp och ner ett bra tag. Det visar sej vara den bästa grenen för kvällen. Kvällens maträtt är en rejält mustig Boeuf Bourgignon med stora mängder rökt fläsk. Maten är för kraftfull för vinet som framstår som en tunn skugga av sitt forna jag. Ingen skugga över vinets kvalitet dock - felet är mitt som borde insett att detta inte skulle passa. En kraftfull sydfransos hade säkerligen passat bättre. När vi drack vinet till lammstek var det som hand i handske.

Inga kommentarer: