söndag 18 april 2010

Go de Godello 2008

Kvällens vin känns som en krock mellan urspung och presentation. Ett udda vin gjord på Godellodruvan från Bierzo i norra Spanien. En rejäl fatkyss över ett frisk, syrligt men också anonymt vin. Allt paketerat i en pastellfärgad flaska med coola typsnitt.


Redan här känns det inte helt rätt. Varför tillverka ett vin som lika gärna kunde vara Chile-Chardonnay när man nu bemödar sej att odla en lokal druva?

Om man tar vinet som en "flygplanschardonnay" istället så är det inte helt oävet. Soto Del Vicario "Go de Godello" 2008 doftar päron och ek. Men smörattacken uteblir delvis i smaken, som är rejält syrahaltig. En del alkohol fyller ut kostymen och spelar väl med ek , tropiska frukter och päron. Fast mest päron - i alla möjliga varianter (inlagda, gröna, gula). Som sagt, extremt likt en internationell Chardonnay (82 p). http://www.worldofwine.dk/ importerar till ett pris av runt 200 DKK.

2 kommentarer:

Kayaker sa...

Varför? Tja, spanjorer kan vara oerhört smaklösa när de lägger den sidan till...
Jag har sett en del rätt suspekt i Spanien genom åren. Det inkluderar tokfula cyklar...

MMM sa...

Lite synd att man inte fick smaka hur Godello smakar, har hört en del väldigt positiva tongångar om den druvan (bla Vaynerchuck för inte så länge sen). Köpte väl ett för dyrt vin som de tvunget skulle plåga med nya barriquer för lyxkänslan.